Jobstudent uit Geel ernstig gewond door munitie in huisvuilzak in Grobbendonk

Ontploffing in vuilniskar

GROBBENDONK -
Jobstudent Vincent Van Roy (18) uit Leschot Geel geraakte gistermorgen ernstig verbrand tijdens de ophaalronde van de vuilnisdienst. Toen hij aan het Bovenpad in Grobbendonk een grijze zak in de vuilniskar gooide, ontplofte de zak. Zij collega liep lichte verwondingen op.

Vincent was zich van geen kwaad bewust toen hij gistermorgen een zoveelste zak van de straat plukte en hem in de laadbak van de vuilniskar kieperde. Tot er zich bij het samenpersen van de zak onverwacht een zware ontploffing voordeed. Met een enorme kracht werd de afvalmassa uit de vuilniswagen geslingerd. Een steekvlam verwondde de achteroplopende vuilnisman. De 18-jarige Gelenaar werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen.

Onderzoek wees uit dat er munitie in de betrokken vuilniszak zat. De lokale politie en een team van Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, kwamen ter plaatse om de explosieven te onderzoeken en te achterhalen van wie de springzak afkomstig was. Tussen de afvalresten vonden de speurders ook enkele legerspullen, waaronder een helm en een kakigroene drinkbus.


Onverantwoord
Paul Macken van de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK), die instaat voor de ophaling van het huisvuil in de streek, tilt bijzonder zwaar aan het voorval. ,,Een bus haarlak die bij het samenpersen openspringt, zoiets hadden we al eens meegemaakt. Maar een ontploffing van deze omvang? Dat is de eerste en hopelijk ook de laatste keer. Ik vind het totaal onverantwoord dat mensen zulke gevaarlijke springtuigen bij het restafval deponeren.''

Corrigeer

MEER NIEUWS