Wijkagenten krijgen nieuwe stadsfietsen

EEKLO / KAPRIJKE / SINT-LAUREINS -
De politieraad Meetjesland Centrum kreeg woensdagavond een primeur: de voorstelling van de nieuwe fiets voor de wijkagenten, compleet met striping en naam van de politiezone. Men was danig onder de indruk, dat men er meteen tien bestelde. Voor de posten Kaprijke en Sint-Laureins komt daar nog een 4x4-terreinwagen bij.

De Kaprijkse wijkagenten Patrick Boelens en Marc Lippens stelden de nieuwe fiets aan de politieraad voor. ,,Een wijkagent op de fiets is meer aanspreekbaar, heeft een betere waarneming en heeft ook meer oog voor problemen van de zwakke weggebruiker'', vindt voorzitter Erik Matthijs. De fietsen waarmee de Meetjeslandse wijkagenten zullen patrouilleren, zijn van degelijk materiaal en zullen door de wijkagenten zelf onderhouden worden. ,,Eigenlijk zijn die fietsen een besparing'', zegt zonechef Antoinette Vanden Bossche, ,,want nu betaalden we jaarlijks gemiddeld 1.250 euro fietsvergoeding aan wijkagenten die met de eigen fiets reden. De tien fietsen kosten amper 7.000 euro!''

Ter vervanging van twee oude combi's, die voortaan als vervoerbusjes van en naar cursussen dienst doen, komen in Kaprijke en Sint-Laureins twee 4x4-terreinwagens om beter en sneller langs de smalle polderwegen te kunnen patrouilleren. Voor beide voertuigen wordt 55.000 euro uitgetrokken, en dat is flink goedkoper dan de kostprijs van evenveel combi's.

Corrigeer

MEER NIEUWS