Man met jachtwapen naar ex-vriendin

WETTEREN / DESTELBERGEN -
De Dendermondse onderzoeksrechter Walter Van de Sijpe heeft de 33-jarige Martin V. uit Destelbergen onder aanhoudingsbevel geplaatst. De man wilde woensdagavond zijn ex-vriendin te lijf gaan, gewapend met een jachtwapen. Hij werd aangehouden op betichting van poging tot doodslag en het bezitten van een verboden wapen, zonder vergunning.

Het kwam tussen een breuk tussen Martin V. en zijn vriendin. De vrouw ging terug bij haar ouders in Wetteren wonen. Martin V. was het daar niet mee eens. Hij belde haar herhaaldelijk op, in de hoop haar terug voor zich te kunnen winnen. De vrouw hield evenwel de boot af, waarop Martin V. doodsbedreigingen uitte.


Elf patronen
Woensdagavond besloot Martin V. haar op te zoeken. Hij greep zijn jachtwapen, laadde het en nam in totaal elf patronen mee. Martin V. arriveerde aan de woning van de ouders van zijn ex-vriendin en stelde vast dat ze niet thuis was. Hierop begon hij met de kolf van zijn wapen het glas van de veranda aan de woning aan diggelen te slaan.

Martin V., die buiten zichzelf was, verwondde zich zelfs aan het glas. Hij wilde naar het ziekenhuis rijden, om zich te laten verzorgen. Ondertussen werd hij evenwel opgespoord door de politie, die door zijn ex-vriendin was verwittigd. Op weg naar het ziekenhuis werd Martin V. opgemerkt door de politiediensten. Hij werd klemgereden en opgepakt. In zijn wagen lag het jachtwapen, met de patronen.


Poging tot doodslag
Gelet op het feit dat hij het wapen bij zich had, staat het voor het parket vast dat Martin V. de vrouw wilde neerschieten. Hij wordt dan ook aangeklaagd voor poging tot doodslag, met een niet-vergund verboden wapen. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Corrigeer

MEER NIEUWS