Patdagach blokkeert vrachtwagens aan Radar-stort in D'Hoppe

D'HOPPE -
Leden van de milieugroepering ,,Patdagach'' hielden gisteren omstreeks 10 uur alle vrachtwagens die naar het stort nv Fort-Labiau in D'Hoppe reden, tegen. Ze dienden tevens een klacht in bij de politie om haar te verplichten een pv op te stellen. De actie duurde ongeveer een uur.

,,Nadat we een aantal vrachtwagens hadden tegengehouden, hebben we bij de politie een klacht ingediend'', licht woordvoerster Edith Brouckaert van Patdagach toe. ,,Blijkbaar de enige manier om de politie te laten optreden. Ondertussen kregen we te maken met agressief rijgedrag van een vrachtwagenbestuurder. Hij reed met zijn truck door de mensenketting . Nochtans hadden we duidelijk uitgelegd dat hij niets hoefde te vrezen als zijn vrachtbrief in orde was en dat de politie onder weg was om dit te controleren. Er vielen net geen gewonden.''

,,De politie arriveerde, maar zonder pv-boekje'', vervolgt Edith Brouckaert. ,,Van twee vrachtwagens werd de vrachtbrief afgenomen, twee anderen werden weggestuurd zonder controle en de agressieve chauffeur was al weg toen de politie aankwam.''


Honderd trucks per dag
De protestactie aan het stort in D'Hoppe is niet nieuw. De milieuvereniging eist al maanden de definitieve sluiting van het afvalstort.

,,Tien maanden nadat we de gemeente al wezen op haar plichten, komen nog steeds dagelijks een honderdtal vrachtwagens hun lading storten onder het mom van rehabilitatie. Maar wij hebben totnogtoe geen rehabilitatieplan onder ogen gekregen. Zolang mag er wettelijk gezien geen enkele vrachtwagen storten op het bewuste stort in D'Hoppe'', zegt Edith Brouckaert.


Burgerlijke partij
,,In eerste instantie dienen we klacht in tegen het agressieve rijgedrag van die ene chauffeur, maar ook stellen we ons burgerlijke partij zodat we het resultaat van de controle van de vrachtbrieven kunnen krijgen. Bij de controle was er ook een vrachtwagen van de firma Fort, die plastiek en metalen vervoerde en dus geen gerecycleerd materiaal'', besluit Edith Brouckaert.

Corrigeer

MEER NIEUWS