Brandkast gekraakt bij Pelma

ZELE -
De tapijtenzaak Pelma, gevestigd aan de Heikenstraat 4 op het industrieterrein van Zele, kreeg in de nacht van woensdag op donderdag voor de tweede keer in een jaar tijd ongewenst bezoek. De dieven gristen 15.000 euro aan geld, cheques en aandelen uit de brandkast. Daders en buit zijn spoorloos.

Exploitant Bart Peleman stelde de inbraak donderdag omstreeks 7 uur vast. ,,De dieven geraakten binnen via het dak. Met een slijpschijf maakten ze een gat in het dak, vlak boven de kluis. Vervolgens slijpten ze de brandkast open en haalden er geld, cheques en aandelen uit. Via het dak namen ze ook de vlucht'', zucht Peleman.

Bijna een jaar geleden gingen de dieven bij Pelma aan de haal met tapijten ter waarde van zo'n 125.000 euro. ,,Dit keer lieten ze de tapijten ongemoeid. De inbrekers moeten de zaak alleszins zeer goed hebben gekend. Want na de inbraak van vorig jaar plaatsten we een alarminstallatie met een prijskaartje van 4.000 euro. Die alarminstallatie kan alleen worden omzeild via het dak. Dat moeten die kerels goed hebben geweten.'' (PDC)

Corrigeer

MEER NIEUWS