Crematorium laat op zich wachten

SINT-NIKLAAS / ELVERSELE -
De bouw van een nieuw crematorium in Sint-Niklaas is niet voor dit jaar. Volgens het stadsbestuur is het wachten op het nieuwe decreet op de lijkbezorging dat de Vlaamse overheid nog moet goedkeuren. De aanstelling van een studiebureau gaat bijgevolg nog niet door.

De inplanting van een nieuw crematorium aan het kerkhof Waasmunsterse Steenweg, dichtbij de grens met Waasmunster en Elversele, deed al heel wat stof opwaaien. Buurtbewoners vrezen voor dioxine-uitstoot en andere luchtverontreiniging. Om de situatie te ontmijnen, is een werkgroep opgericht met vertegenwoordigers uit Sint-Niklaas, maar ook uit Waasmunster en Elversele. De mogelijke vervuiling zou immers ook in die richting kunnen afdwalen.

De werkgroep maakte een reeks vragen over aan de intercommunale voor het Crematoriumbeheer Westlede. Een studiebureau zal worden aangesteld om onafhankelijke en wetenschappelijke antwoorden te verstrekken. Het is evenwel wachten op het nieuwe decreet, zodat iedereen precies weet aan welke milieubepalingen het toekomstige crematorium moet voldoen. ,,Pas na de voltooiing van het onderzoeksrapport wordt de werkgroep opnieuw samengeroepen'', meldt het stadsbestuur. (SL)

Corrigeer

MEER NIEUWS