Inbraakpoging in krantenwinkel

Dief vlucht zonder buit

SINT-NIKLAAS -
Donderdag omstreeks 6.10 uur stond de exploitante van de krantenwinkel Press Shop in het Koningin Fabiolapark oog in oog met een gemaskerde man. Toen de man merkte dat de deur van de winkel op slot was, sloeg hij op de vlucht.

,,De winkel gaat elke dag om 6.30 uur open'', getuigt Sandra De Bruyne van Press Shop. ,,Vanaf 6 uur begin ik de kranten en weekbladen in de rekken te sorteren. Omstreeks 6.10 uur heeft een gemaskerde man geprobeerd binnen te geraken in de winkel. Toen hij merkte dat de deur vast was, vluchtte hij weg. De vluchtauto stond klaar. De politie onderzoekt nu de zaak.''

Voor Sandra De Bruyne is het al de tweede keer dat ze ongewenst bezoek kreeg. ,,In november stonden hier plots gewapende mannen binnen'', herinnert de uitbaatster zich. ,,We hebben hier een alarm, maar dat schrikt potentiële dieven blijkbaar niet af. Ze wachten zelfs niet tot het nacht is, ze slaan gewoon hun slag overdag. Wat kan je als vrouw alleen tegen dergelijke mannen beginnen? Als ik nog een keer met iets dergelijks wordt geconfronteerd, hoeft het voor mij niet meer.'' (GVA)

Corrigeer

MEER NIEUWS