De Zonnetuin uit Sint-Kruis wint Vlaamse energiewedstrijd

Familie Lamp levert hoofdprijs op


Basisschool De Zonnetuin uit de Beeweg in Sint-Kruis heeft de hoofdprijs gewonnen van de Vlaamse Aarde-Aandelen-Wedstrijd. De zesdeklassers van Karel Scherpereel kregen naast een cheque van 2002 euro ook bezoek van Vlaams minister van Energie Gilbert Bossuyt.

In oktober 2002 - de maand van de Energiebesparing - hebben heel wat Vlaamse scholen zich extra ingezet om energie te besparen en zoveel mogelijk Aarde-Aandelen te verzamelen. Op basis van de initiatieven die de leerlingen en leerkrachten uitwerkten, selecteerde de Afdeling Natuurlijke Rijkdommen en Energie van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap zeven winnaars. Twee ervan komen uit Brugge, maar superwinnaar werd De Zonnetuin uit Brugge.

,,We maakten een voorleesverhaal van de familie Lamp'', legt Karel Scherpereel, klastitularis van het zesde leerjaar uit. ,,De verschillende gezinsleden Gloei, Spaar en Olie vertonen elk een ander gedrag op het vlak van energiebesparing. Met ons voorleesverhaal trokken de leerlingen van het zesde leerjaar naar alle klassen van de school om aan de hand van een geïllustreerd boek de andere leerlingen aan te zetten tot energiebesparing.''

In samenwerking met de Brugse uitgeverij Die Keure en met de geldprijs van de Vlaamse overheid werd van het verhaal ook het boekje De Familie Lamp - Gaat er bij jou een lichtje op? gemaakt.

Ook het derde en vierde leerjaar van De Boomhut scoorden met hun energiebewust huis. Ze organiseerden een energiearme dag, speelden toneel en componeerden een energielied. Eveneens goed voor 2002 euro.

Corrigeer

MEER NIEUWS