Commissariaat te koop

VEURNE -
Het vroegere arrondissementscommissariaat van Veurne, aan de Zwarte Nonnenstraat, staat te koop. Het merkwaardige complex bestaat uit een groot hoofdgebouw, een vooruitspringend hoekgebouw -- de conciërgerie, die in 1973 afgebroken en heropgebouwd werd -- en het vroegere koetshuis. Hier lag in 1570 het domein van jonkheer Guillaume van de Coornhuize.

Het hoofdbouw is het oudste. Het dateert van de 18de eeuw. Het middengedeelte van de gevel springt lichtjes naar voren en wordt zowel voor- als achteraan bekroond met een driehoekig fronton. Het geheel vormt een parel van klassieke bouwkunst en is één van de mooiste gebouwen van Veurne. Het hoofdgebouw en de conciërgerie werden volledig gerenoveerd. In het grote gebouw zijn nu kantoren ondergebracht. Het bezit een eigen elektriciteitscabine.

Het beschermd complex ligt in een woonzone midden in de stad en is liefst 1.948 vierkante meter groot. Het is momenteel nog eigendom van de intercommunale Electrabel. De vraagprijs is 950.000 euro. De conciërgerie kan apart doorverhuurd worden. Aan de ingang Zwarte Nonnenstraat is het complex afgesloten met een hek, met erachter een mooie binnenkoer. Aan de achterzijde, kant D. Dehaenelaan, is het complex het mooist. Daar ligt ook de ommuurde tuin. Momenteel mogen de leerlingen van het Annuniatia-instituut er hun fietsen stallen.

  • Meer info bij Immo Veurne op tel. 058-31.28.88 of 058-31.28.48. (MMA)
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS