Boeken van Nederlandse auteur verboden op paranormale beurs

BERCHEM -
De boeken van de Nederlandse auteur Jozef Rulof mogen niet verkocht, verdeeld of tentoon gesteld worden op de paranormale beurs van zondag in het Alpheusdal in Berchem. Dat besliste de rechter in kortgeding. De boeken bevatten volgens de rechter racistische en discriminerende passages. De klacht werd ingediend door het centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

Het Centrum voor racismebestrijding is blij met de uitspraak: ,,De boeken van Rulof zijn racistisch en anti-semitisch. Ze mogen dan wel in de jaren veertig geschreven zijn, dat wat er in staat is kwetsend voor heel wat bevolkingsgroepen'', aldus Marco Van Haegheborgh.

In de boeken van de Nederlandse auteur staat onder meer dat de zwarte medemens in het oerwoud zich in de laagste graad van de ontwikkeling bevindt, terwijl de blanke in de hoogste, zevende graad zit. Ook over joden komen in zijn boeken verschillende kwetsende passages voor.


Meesters van het licht
Toch vindt de Belgische vertegenwoordiger van de Nederlandse uitgeverij Wayti de uitspraak onterecht. ,,Rulof wordt gelezen door duizenden mensen. Die vinden in zijn boeken hun liefde voor de medemens. Trouwens hij schreef ze niet zelf. Rulof was slechts het medium voor de stem van de Meesters van het Licht , in de kerk ook wel engelen genoemd. Zijn boeken krijgen meer en meer aanhang.''

Onder de aanhangers, de Rulofianen zitten enkele bekende Nederlanders. Onder meer genezeres en medium Yomanda prijst zijn werk geregeld aan.

Als het boek toch wordt verkocht op de beurs zullen de uitgeverij Wayti en haar Belgische vertegenwoordiger een boete van 10.000 euro moeten betalen. (LVBa)

Corrigeer

MEER NIEUWS