Lofts en appartemenenten vervangen molens in Boom

Woningen in een hogere prijsklasse

BOOM -
De afbraak van de molens Rypens aan de Bassinstraat in Boom is bijna klaar. Het voorste deel, kant Kaai is al gerenoveerd en daar werden lofts ingericht. Achteraan, kant Bassinstraat ligt het grootste deel van de oude molens nu ook tegen de vlakte.

Aan de voorzijde, naast het hoofdgebouw komen in een latere fase nog eens 25 appartementen.

De oude RTT en later Belgacom gaven aanvankelijk een tweede leven aan de molens Rypens aan de Kaai in Boom. Belgacom is er nu al een tijdje weg en ondertussen werden in dat blok twaalf lofts ingericht. Ondertussen heeft de aannemer het achterste deel van de molens ook al gesloopt en het is de bedoeling daar tien appartementen op te trekken.

De aannemer behoudt de trappenconstructie aan de achterkant, de silo's ernaast zijn afgebroken. Als de vloerplaat een stabiliteitstoets doorstaat, behoudt men het bouwsel anders moet een nieuwe fundering gegoten worden.

In een laatste fase bouwt de aannemer nog eens een blok van 25 appartementen langs de kant van de Kaai, naast het oude RTT-blok

In totaal komen daar dus 37 nieuwe woongelegenheden waarvan twaalf lofts. Allen zitten in de hogere prijsklasse. De bouw van het nieuwe complex zou tegen eind 2004 klaar zijn. (MTS)

Corrigeer

MEER NIEUWS