Dring Dring wij moeten door

SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE -
Met de fiets naar school, het kan ook in Brussel. Dat ondervond het zesde leerjaar van het Angelus Instituut uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Maar er is nog werk aan de winkel.

Deze week staat Brussel weer helemaal in het teken van de fiets. De actie Dring Dring is zo veel als op de fiets springen en leren fietsen in de stad.

Woensdag trokken honderden scholieren er met de fiets op uit. Ze leerden om in groep te fietsen en de wegcode te respecteren.

Het zesde leerjaar van het Angelus Instituut uit Sint-Lambrechts-Woluwe ontdekte het plezier en de voordelen van met de fiets naar school te komen.

De leerlingen vertrokken voor een parcours van 15 km. Op de gevaarlijke punten stonden agenten om hen veilig door het verkeer te loodsen.

De school besteedt veel aandacht aan verkeersveiligheid en moedigt de leerlingen aan om de fiets te nemen. Voor alle verplaatsingen binnen de gemeente (zwembad, bibliotheek) probeert het vijfde en zesde leerjaar zo veel mogelijk de tweewieler te gebruiken.

De school kocht acht fietsen en iedere leerling van het zesde heeft een fietshelm. Momenteel komen tien van de 190 leerlingen met de fiets naar school. (EL/VL)

Corrigeer

MEER NIEUWS