Gooikse jeugd voetbalt volgend seizoen samen

GOOIK -
De jeugdbesturen van SK Gooik, SK Oetingen en VC Kester gaan hun kadetten, scholieren en junioren vanaf volgend voetbalseizoen samen laten aantreden. Hiermee willen de clubs vermijden dat de jongeren naar ploegen in andere gemeenten uitwijken.

De drie clubs bereikten dit akkoord in samenspraak met het gemeentebestuur. Schepen van sport Gunther De Wilde: ,,De kleinere voetballertjes, de pluimpjes, duiveltjes, preminiemen en miniemen blijven elk onder hun kerktoren spelen. De verscheidene clubs hebben genoeg kinderen om elk met een ploeg aan het seizoen te beginnen. Dit zorgt er voor dat de ouders niet telkens moeten klaar staan voor het vervoer naar een andere deelgemeente''.

De clubs bekijken de komende weken hoeveel spelers ze kunnen inzetten voor de kadetten, scholieren en junioren en beslissen dan in welke gemeente deze jeugdploegen gaan spelen. ,,Met de jeugdspelers in eigen gemeente te houden, willen de besturen het risico vermijden dat de jeugdspelers, eens ze Gooik verlaten hebben, niet meer terug keren naar de heimat. Het ontbreken van een jeugdploeg zorgt trouwens op termijn ook voor problemen voor een eerste elftal. Deze samenwerking is zeker niet de aanzet tot een grote fusieclub in Gooik'', besluit De Wilde.

Corrigeer

MEER NIEUWS