OCMW geeft inspraak bij renovatie

STEENOKKERZEEL -
Het OCMW van Steenokkerzeel geeft bewoners inspraak bij de renovatie van woningen in de Claeslaan. De renovatiewerken zijn gestart.

Het dossier van de OCMW-woningen aan de Claeslaan sleept al jaren aan. De renovatie is gestart. De bewoners zijn blij. Ze krijgen inspraak.

Er waren voorheen regelmatig klachten over lekkende dakgoten, onveilige elektriciteitsleidingen en dergelijke.

Na een aanvankelijke optie om de woningen te verkopen (renoveren zou te duur worden), werd bij het aantreden van OCMW-voorzitter Walter Mombaerts de toestand grondig gewijzigd.

De bewoners werden uitgenodigd om over de woningen te praten. ,,We mochten onze grieven uiten. We mochten zeggen wat er slecht was, wat er stuk was'', vertelt Nadine Van Den Hoeck die in de Claeslaan woont.

,,Uiteindelijk hebben we beslist de huizen volledig te renoveren. We gaan zelfs zo ver dat we de mensen samen laten beslissen over welke vloer er gelegd wordt, welk sanitair er komt, welke keukenmeubelen ze willen. Al moet het wel voor alle huizen het zelfde zijn'', weet Mombaerts.

De werken zijn gestart. Voor elke woning heeft de aannemer 50 werkdagen. Na 150 werkdagen moet alles achter de rug zijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS