Proefproject met tien kippen

MOLENBEERSEL -
Het Federaal Voedselagentschap wil bij pluimveehouder Johan Timmermans aan de Vlasbrei in Molenbeersel, tien kippen plaatsen om na te gaan of ze ziek worden. Timmermans was één van de twee Kinrooise kwekers bij wie vogelpest werd ontdekt.

,,Mannen van het Federaal Voedselagenschap (FAVV) zijn woensdag bij mij langsgekomen'', laat Timmermans weten. ,,Ze hebben mij gezegd dat ze op proef een tiental kippen willen plaatsen in mijn eerder besmette stal. Natuurlijk op voorwaarde dat die op en top gereinigd is.Zo wil men nagaan of de dieren ziektesymptomen gaan vertonen of niet en hoe ze reageren.''

Bij de man werd 35.000 stuks pluimvee geruimd op paasdag. ,,Het gaat nog een hele tijd duren vooraleer ik weer kippen in mijn stal mag plaatsen. In het beste geval pas in december. Ik ben dus wel genoodzaakt om naar werk uit te kijken. Het enige waar ik mij nu effectief mee kan bezighouden, is mijn stallen poetsen. Maar er moet natuurlijk ook geld binnenkomen. Ik heb een vrouw en een kind. Daarenboven krijg ik ruzie met mijn echtgenote als ik de hele dag thuis ben.'' (MIP)

Corrigeer

MEER NIEUWS