Retour á Liège roept Walen op om massaal te gaan stemmen

VOEREN -
De Waalsgezinde oppositie in de Voerense gemeenteraad is er niet over te spreken dat de oproepingsbrieven voor de verkiezingen van zondag aanstaande enkel in het Nederlands opgesteld werden. Tot vandaag hebben de Franstalige Voerenaars nog steeds geen kiesbrief in hun eigen taal ontvangen.

Kop van jut is minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne. Volgens Nico Droeven, gemeenteraadslid voor Retour á Liège, doet Duquesne geen moeite om Franstalige stembrieven te versturen. Duquesne van zijn kant beweert dat hij enkel bij de gouverneur een rapport kan aanvragen over het doen en laten van de Voerbelangen-meerderheid.

Volgens Nico Droeven is de beslissing van burgemeester Broers (Voerbelangen-CD&V) om enkel Nederlandstalige oproepingen te versturen, niet correct. Droeven beweert dat de beslissing autonoom genomen werd, zonder de gemeenteraad te raadplegen. Broers daarentegen beweert dat hij enkel uitvoert wat Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Van Grembergen (Spirit) hem oplegt.

Franstalige stembrief of niet, Droeven roept de Franstalige Voerenaars op om zondag massaal te gaan stemmen. Niet in Voeren, maar in het nabijgelegen Aubel. Daar kunnen ze hun stem uitbrengen op de Franstalige lijsten.

Corrigeer

MEER NIEUWS