Elektrozaak in Genk krijgt ongewenst bezoek

Politie plukt twee inbrekers van dak

GENK -
De Genkse politie en brandweer plukten donderdag rond middernacht twee inbrekers van het dak van elektrozaak Eldi aan de Hasseltweg. Het tweetal had samen met een derde kompaan een gat in het dak van de winkel gemaakt en stond op het punt om er met enkele vuilniszakken gevuld met elektromateriaal vandoor te gaan.

Het was dankzij het bliksemsnelle ingrijpen van de politie GAOZ dat de inbrekers op heterdaad betrapt werden. ,,De politie was nauwelijks enkele minuten nadat ik hen had gewaarschuwd, al hier'', vertelt verkoopster Mia Machiels. ,,Om 23.35 uur kreeg ik gisteravond een telefoontje van de bewakingsfirma dat het alarm afging. De gerant van de zaak is in ziekteverlof en dus kwamen ze bij mij terecht.''

Samen met haar echtgenoot reed Mia meteen vanuit Zonhoven naar Genk. ,,We hebben eerst rondom het gebouw gekeken, maar er waren nergens braaksporen te zien. Daarop zijn we de winkel binnengaan. Ik was blij dat mijn man erbij was.'' Omdat er aan de buitenkant nergens braaksporen zichtbaar waren, dacht het koppel aanvankelijk dat het om loos alarm ging. In de zaak hoorden ze echter voetstappen van de inbrekers op het dak. ,,Toen heb ik meteen de politie gebeld.''


Snel ter plaatse
Acht agenten van de Genkse politie waren razendsnel ter plaatse. In de winkel stelden ze samen met de verkoopster vast dat er in het magazijn een gat in het dak was gemaakt van zo'n meter op een meter groot. Aan de schouw was er een groene spanband bevestigd waarmee de inbrekers zich in de zaak hadden laten afzakken en waarmee de goederen op het dak werden geladen. De vier hoeken van het gebouw werden meteen door de politie bewaakt. Aan de Genkse brandweer werd een ladderwagen gevraagd.


Vuilniszakken boordevol
Toen ze een tiental minuten later op het dak konden klimmen, troffen de agenten er twee inbrekers aan die zich gewillig overgaven. De twee mannen, afkomstig uit Bosnië-Herzegovina, droegen twee vuilniszakken boordevol spullen uit de elektrozaak: een tiental gsm's, stroomkabels, front- en achterpanelen, batterijen, batterijladers, een adaptor, transformators, afstandsbedieningen en aansluitingskabels voor DVD-spelers. In een draagtas droeg het tweetal professioneel inbrekersmateriaal mee zoals koevoeten, breekmessen, een houtboor en elektroschroevendraaiers.

Mogelijk wist een derde inbreker nog voor de komst van de politie te vluchten. In een straat achter de winkel werd een Mercedes teruggevonden, die vorige maand in Sint-Pieters-Woluwe gestolen was. De nummerplaten aan het voertuig werden eveneens vorige maand gestolen in Schaarbeek. De twee Bosnische inbrekers verbleven in Schaarbeek en Vilvoorde en waren niet aan hun proefstuk toe. Een van de twee daders is geseind en moet nog een gevangenisstraf van 1 jaar uitzitten voor enkele diefstallen. Het tweetal werd gisteren voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter die hen liet aanhouden.

Corrigeer

MEER NIEUWS