Veel belangstelling in Mullem

Valiezenkoers zonder veel pech

MULLEM -
Opvallende vaststelling tijdens de Mullemse valiezenkoers: weinig deelnemers hadden met pech af te rekenen. Het las- en schroefwerk bij het ineenflansen van de fietsen is beter verzorgd. Zelden ook werd zoveel zweet gelaten in de Mullemse dorpskom, zelfs presentatrice Zohra wou dringend een frisse kriek na de reeks voor de dames die zij meereed.

Karim De Clercq zat al tijdens de verkenningsronde met een kapotgereden fiets opgezadeld maar reed de koers uit. Kevin Dierick uit Kruishoutem pakte bij zijn vierde deelname zijn tweede opeenvolgende overwinning.

Bij de dames won Carine De Keyser, vorig jaar tweede, met ruime voorsprong. Blijkbaar wordt de conditie van de voetballers bij Ladies Oudenaarde goed op peil gehouden. Veronique Maes was tweede en Zohra vierde.

De tandems reden géén verkenningsronde en dat verraste René Nachtergaele. In die mate zelfs dat hij en Jean-Pierre Dierick (vader van Kevin die de eerste reeks won) uiteindelijk pas tweede werden. Peter T'Jampens en Tom Van Der Looien wonnen opnieuw. Vorig jaar kregen zij de pechprijs maar de twee edities daarvoor wonnen zij ook al. De achterneven uit Nazareth bouwen hun teamspirit op tussen pot en pint .

Jonas Buckens uit Nokere won de eerste reeks voor speciale fietsen op zijn hoge tweewieler. ,,Chiel Vercruysse (die tweede eindigde), Frederic Buckens (derde) en ikzelf bouwden samen de drie fietsen waarmee wij de eerste drie plaatsen veroverden. Redenen genoeg dus om hier vanavond een feestje te bouwen'', lacht Jonas. Wald Weyme kende al bij de start kettingproblemen. ,,Niet moeilijk als je weet dat Pieter Vanden Dorpe de fiets bouwde'', lachte hij.

De constructie met de surfplank met Eddy Moreels, Henk Walkens, Jurgen De Potter en Dirk Rubens hield dit keer goed stand bij de mastodonten. Wie de editie 2002 won leek na de aankomst niemand echt juist te weten. Stijn Decaluwe en Koen Vanhulle met hun Zohramobiel kregen in elk geval de kussen van Zohra. Omdat haar naam op het vehikel prijkte reed zij met Stijn en Koen zelfs een ereronde. De mannen met de surfplank claimden echter ook de overwinning en dus opteerde de jury voor een ex-aequo.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees