Helkijn heeft na kwarteeuw opnieuw een warme bakker

,,Wij zien het hier zitten met onze gloednieuwe bakkerij''


Kenji Nottebaert en Séverine Masquelin openen vandaag vrijdag aan de Kerkstraat in Helkijn hun warme bakkerij. Dat is misschien een alledaags feit, maar voor de faciliteitengemeente Spiere-Helkijn is het wel groot nieuws. Want het is misschien al een kwarteeuw geleden dat een broodjesbakker er een zelfstandige zaak begon. ,,Wij zien het hier zitten. Anders waren wij er nooit aan begonnen'', motiveert Kenji Nottebaert.

In de Kerkstraat van Helkijn kocht Kenji Nottebaert twee verkrotte panden aan, liet die slopen en bouwde er een gloednieuwe bakkerij die vandaag haar deuren opent voor de klanten.

,,Ik ben van buurgemeente Outrijve afkomstig en ken Spiere-Helkijn wel vrij goed. Als brood- en pasteibakker volgde ik een opleiding in Deerlijk. En na afloop dacht ik er meteen aan om hier aan de Kerkstraat een eigen bakkerij te openen. Het is de enige warme bakkerij in de omgeving. Wat meteen inhoudt dat ik klanten over de vloer krijg uit Helkijn, Spiere en misschien ook wel Bossuit of Pottes'', vertelt de bakker.

Heel veel specialiteiten zal hij in zijn zaak niet aanbieden. ,,Ik bak brood op basis van klassieke recepten. En ook de dagdagelijkse gebakjes kunnen de klanten hier kopen'', aldus Kenji Nottebaert.


Meerwaarde
Met de komst van de bakkerij krijgt de Kerkstraat alvast al wat meerwaarde en ziet het straatbeeld er stilletjes aan ook moderner uit.

Het gemeentebestuur liet de voorbije jaren al verschillende verkrotte panden slopen. In samenwerking met sociale bouwmaatschappij Eigen Haard uit Zwevegem komen er op de vrijgekomen bouwpercelen sociale woongelegenheden. Zo opende Eigen Haard begin juli al een eerste complex nabij het Schoolhof. In de loop van de volgende jaren komt daar nog een aantal nieuwe sociale appartementen bij.

,,Heel veel handelszaken vind je niet in deze gemeente. Maar nu het gemeentebestuur bezig is met het saneren van het woonbestand en ikzelf nu met een nieuwe zaak begin, krijgt de dorpskern van Helkijn heel zeker wat meerwaarde'', aldus nog Kenji Nottebaert. (DJW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees