Koetsenparade kwistig met blikvangers

BRUGGE -
Naar aanleiding van de zestiende Brugse Koetsenparade denderden er gisteren 21 gespannen door de Brugse straten. Eigenlijk hadden het er nog meer moeten zijn, maar door de verzengende hitte gaven enkele kandidaten op de valreep forfait.

Het organiserende Feestcomité Sint-Michiels kan niettemin terugblikken op een geslaagde manifestatie die heel wat bekijks lokte. Ook de zonovergoten zitjes op de Burg, waar jurering en presentatie plaatsvonden, waren voor een groot deel bezet.

Onder de blikvangers Annick Willems uit Adegem die een enkelspan pony mende. Zelf zat ze in een Denneth Gig, een uit 1900 daterend rijtuig, dat nog in restauratie is. ,,De Denneth Gig werd gebouwd door Benneth, die het rijtuig noemde naar twee cabaretdanseressen waarvoor hij destijds grote bewondering had'', zorgde gastspreker Dirk De Paepe voor wat pittige commentaar.

Ook de Stoeterij Diepensteyn (Steenhuffel) van brouwerij Palm zorgde voor commotie met twee grote rijtuigen, waaronder een bierwagen, telkens getrokken door twee Belgische warmbloedpaarden.

Geert Timmerman uit Ardooie imponeerde met zijn vierwielige jachtwagen, getrokken door vier Orloff schimmels. Mooi in harmonie met zijn Hongaarse jachtwagen had Timmerman zijn twee grooms op zijn Hongaars uitgerust, met karakteristieke muts en nauwsluitende huzarenbuis, en ook dat wist het publiek naar waarde te schatten.

Als laatste deelnemer mocht Urbain Vandevoorde uit Wachtebeke opdraven met een zogenaamde tandem of twee achter elkaar lopende paarden. Een huzarenbuis had hij er niet voor aangetrokken, maar wat Vandevoorde presteerde was wel degelijk een huzarenstukje. (CG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees