Twee ongevallen leggen verkeer richting stad lam

OOSTENDE -
Twee quasi gelijktijdige ongevallen op de invalswegen naar Oostende zorgden er woensdag rond 15 uur voor dat Oostende nog maar amper te bereiken viel. Bij het eerste ongeval knalden op de hoek van de Elisabethlaan en de Seringenlaan vier wagens op elkaar. Twee inzittenden werden gewond. Korte tijd later werd een motorrijder op de kruising van de Verenigde Natiënlaan en de Ravelijnstraat zwaargewond bij een botsing op een mobilhome.

Woensdagnamiddag iets voor 15 uur gebeurde een zware kop-staart-aanrijding op het kruispunt van de Elisabethlaan en de Seringenlaan. Nadat daar een bestuurder vertraagde om af te slaan, reden een lichte vrachtwagen Mercedes, een Renault Twingo, een Rover en een Volkswagen Passat op mekaar in. Een bejaarde man van 81 jaar en een jongen van 7 jaar, allebei uit Brugge, werden gewond.

Omwille van de ravage werd een van de twee rijstroken op die ene invalsweg tussen de Kennedyrotonde en de zee afgesloten, wat in een mum van tijd tot een file vanaf en zelfs op de A10 snelweg leidde.


Motorrijder zwaargewond
Die situatie verergerde nog toen amper twintig minuten later een zwaar ongeval gebeurde op de Verenigde Natiënlaan, tussen de Kennedyrotonde en de Mercator. Op het kruispunt met de Ravelijnstraat raakte motorrijder Sigfried B. (31) uit Middelkerke zwaargewond. De man, die op weg was van zijn werk als kok in Oostende, reed met zijn motor in de richting van de Kennedyrotonde toen Roger D. (72) uit Oostende, bestuurder van een mobilhome, vanuit de tegenovergestelde richting plots de Ravelijnstraat insloeg. De motorrijder remde nog, maar kon de botsing niet meer vermijden. Hij knalde op de flank van de vakantiewagen en kwam zwaar ten val. De Middelkerkenaar liep zware inwendige verwondingen op, maar verkeert niet langer in levensgevaar.

Door het ongeval werd ook de tweede invalsweg naar de stad afgesneden. De verkeerschaos was plots niet meer te overzien. (YNG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees