Gemeentesecretaris in Ravels eist ontslag twee schepenen na uit de hand gelopen roddel

,,Bom onder schepencollege''

RAVELS -
Moeten de Ravelse CD&V-schepenen Jos Coppens en Jan Van Gils ontslag nemen omdat ze in het gemeentehuis een roddel lanceerden over een vermeende seksuele relatie tussen de gemeentesecretaris en één van zijn vrouwelijke collega's? Als het aan secretaris Jef Van Gils ligt wél. Met excuses neemt hij geen genoegen.

Het rommelt in het gemeentehuis van Ravels. Aanleiding van de hommeles is een roddel over de gemeentesecretaris die op een ochtend een warme ontmoeting gehad zou hebben met een medewerkster in een afgesloten bureau in het gemeentehuis. De verspreiders van het nieuws zijn de schepenen Coppens en Van Gils.


Grap
Tijdens de zitting van het schepencollege van 6 augustus was de affaire het belangrijkste punt op de agenda. In de notulen van het college worden er zowaar drie bladzijden aan gewijd. Uit het collegeverslag blijkt dat de geviseerde schepenen hun aandeel in de zaak toegeven. Zij waren het die het verhaal in de ether stuurden, bekennen ze. Ook bevestigen ze dat de story uit de lucht gegrepen is. Het ging om een onderlinge grap, wat plagerij zeg maar.

De twee grapjassen boden intussen uitgebreid hun verontschuldigingen aan bij de slachtoffers . Maar vooral de gemeentesecretaris neemt daar geen vrede mee. Hij voelt zich gekwetst in de plaats van zijn familie en die van zijn collega.

Aan de telefoon wilde de secretaris liever geen bijkomende commentaar kwijt. Hij verwees naar het collegeverslag. Daarin lezen we dat hij aanstuurt op het ontslag van Coppens en Van Gils. Aan de burgemeester en schepenen vraagt hij dat ,,het schepencollege gezuiverd zou worden van dergelijke figuren die het niet waard zijn de gemeenschap te vertegenwoordigen.'' Indien de twee niet vrijwillig opstappen, belooft de secretaris hogerop te gaan bij ,,de provinciale, Vlaamse en gerechtelijke overheid''. Ook eist hij een ,,grondig onderzoek naar de motieven van de lasterlijke aantijgingen.''

Hoe het nu verder moet, is niet helemaal duidelijk. De secretaris zelf belooft alvast plichtbewust zijn job verder uit te oefenen. Maar binnen het schepencollege zijn de scherven nog niet gelijmd. Bij de CD&V werd alvast afgesproken dat alleen partijvoorzitter Walter Luyten commentaar levert over de zaak.


Misstap
,,Onze schepenen hebben een menselijke misstap begaan'', bekent voorzitter Luyten. ,,Zij hebben een onderlinge grap uitgebracht die uiteindelijk zeer kwetsend bleek voor de betrokken personeelsleden. Wij als CD&V-fractie distantiëren ons van hun uitlatingen. Maar omdat het gaat om mensen van onze partij, hebben ook wij ons uit naam van de CD&V-fractie verontschuldigd tegenover de twee personeelsleden. Of Jos en Jan nu ontslag moeten nemen? Ik weet niet of dat een goede oplossing is. De bal ligt in het kamp van de betrokkenen: de schepenen en de secretaris.''

Bij de oppositie vrezen ze intussen dat de zaak de goede werking van het schepencollege in het gedrang brengt. Sommigen spreken zelfs van een tijdbom onder het dagelijks bestuur van Ravels. Voorzitter Luyten is daar nog niet zo zeker van. ,,De roddel blijft allicht een kras op de ziel van de betrokkenen. Toch hoop ik dat het algemeen belang uiteindelijk primeert op de persoonlijke interpretaties.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees