Meteen hoofdprijs op hamertjesworp

GOOIK -
Meer dan 1.500 grabbelaars trotseerden gisteren de loden Pajotse zon om een van de 3.000 Guukse oamerkes te pakken. Wendy Van Wanten mocht in de hoogtewerker van de Lennikse brandweer. Michel Debleser uit Herhout-Tollembeek kon het gouden hamertje bemachtigen.

,,Het is de eerste keer dat ik naar de hamertjesworp kom en ik ga met de hoofdprijs naar huis. Schitterend, nietwaar'', zegt een gelukkige Michel Debleser. ,,We zijn hier met de motor. Een van onze motards is een Gooikenaar, en zo kwam ik hier terecht''.

De veertiende hamertjesworp bracht nog eens een BVV, een bekende Vlaamse vrouw, naar Gooik: Wendy Van Wanten. Voor Wendy was het de eerste maal dat zij naar Gooik kwam. ,Deze gemeente is mij onbekend. Ik deed navraag bij collega's en de meesten kennen dit stukje Pajottenland niet.''

De naam Pajottenland liet wel een belletje rinkelen, al kwam dat uit haar kinderjaren.


Welzijnshamertjes
Het Gooikse OCMW bezorgde dit jaar aan 560 zieken, gehandicapten en hoogbejaarden een zakje hamertjes. Omdat deze mensen zich niet kunnen verplaatsen voor de hamertjesworp, trok Wendy een prijswinnaar uit elke deelgemeente.

Er is een geschenk voor Marcel Walckiers uit Gooik, Rosa Van Eeckhoudt uit Kester, Jenthe Segers uit Leerbeek, Maria Laus uit Strijland en Simonne Marie Huygens uit Oetingen. De hoofdprijs, een kunstwerk van Leerbekenaar Erik Van Vaerenbergh, wordt zaterdag aan Johanna Huybrechts uit Gooik overhandigd. (JHG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees