Speurders leggen verband met brandbomaanslag in Hoeselt

Drie Bilzenaars aangehouden in fraudezaak


Speurders van de gerechtelijke dienst van Tongeren lieten de voorbije dagen drie Bilzenaars aanhouden in een grootscheepse fraudezaak van witgoed en verwarmingsmateriaal. Een groot deel van die spullen werd al in mei in een hangar in Hoeselt aangetroffen. Het drietal zou ook achter de aanslag zitten met een molotovcocktail op een woning eerder deze maand.

De drie verdachten, waarvan er eentje inmiddels weer op vrije voeten is, zijn allen dertigers uit het Bilzense. De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen beslist binnenkort over de verdere aanhouding van het tweetal dat nog in de cel zit. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig en staat internationaal geseind.

Het viertal bestelde bij verschillende handelaars in het hele land elektrische toestellen en verwarmingsapparaten. Die werden vaak persoonlijk afgehaald of geleverd via expeditiebedrijven, maar werden nooit betaald. De Bilzenaars verkochten de buit op hun beurt verder. Speurwerk leidde de onderzoekers in mei naar een hangar in de Groenstraat waar de elektrische apparaten ter waarde van 125.000 euro werden opgeslagen.

De gerechtelijke dienst van Tongeren heeft inmiddels ook sterke vermoedens dat de molotovcocktail die op zaterdag 3 augustus in een woning in dezelfde Groenstraat werd binnengegooid, verband houdt met deze fraudezaak. Onbekenden sloegen die dag kort voor middernacht een raam stuk van de woning en trachtten vuur te stichten met een brandbom. Door het tijdige ingrijpen van enkele buren bleef de schade toen beperkt. De aanslag zou een vergeldingsactie geweest zijn voor de bewoner die zijn medekompanen aan de galg heeft gepraat. (MBR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees