Theater op de markt in Hasselt Fietsende mensen en kabbelend water op de achtergrond

HASSELT -
Theater op de markt ging afgelopen woensdag feestelijk van start in de provinciehoofdstad. Aan het Albertkanaal was het donderdag puffen tijdens de voorstelling ,,Marius, de trilogie'' van De Onderneming . Een vijf uur durend toneelstuk dat het publiek trakteerde op humor, emotie en eten en drinken.

,,Marius, de trilogie'' vertelt het verhaal van Marius die moet kiezen tussen zijn liefde voor Fanny en de lokroep van het avontuur. Een verscheurende keuze, zo blijkt. Marius kiest voor de zee, maar kan Fanny niet vergeten. Marius en Fanny samen brengen lijkt haast een mission impossible.

Aangezien het stuk zich in hoofdzaak afspeelt in een café aan een kade van de Rhône in Marseille, was het bijna vanzelfsprekend dat de scène aan het Albertkanaal kon opgesteld worden. De voorbij fietsende mensen en het kabbelende water op de achtergrond gaven de voorstelling een hoog realteitsgehalte.

De acteurs van De Onderneming brengen elk jaar een voorstelling in de openlucht. Ze zijn net terug van Parijs, eerder deze zomer zaten ze in het Zuiden van Frankrijk, en nu zijn er plannen om in Spanje te gaan spelen. ,,Het blijft wel wat wennen om in openlucht te spelen, maar het is niet de eerste keer dat we dit doen,'' vertelt Kris Van Trier, die met volle overgave de rol van C'sar, de vader van Marius vertolkte. ,,Het vervelende aan openluchttheater in België is dat het weer enorm kan tegenzitten. Vandaag was het te warm.'' (KB)

  • Theater op de markt, nog tot en met zondag in Hasselt. Info en reservatie op 011/80 50 02 of 011/80 50 03. De Onderneming speelt ,,Marius, de trilogie'' op vrijdag, zaterdag en zondag, en dit telkens om 12.00.
  • Corrigeer

    IN HET NIEUWS

    Verkiezingen in jouw gemeente:

    POPULAIRE VIDEO'S

    Het beste van Enkel voor abonnees