Spektakel en chaos op Valiezenkoers in Mullem

MULLEM -
De 34ste editie van de Mullemse Valiezenkoers bracht spektakel van de bovenste plank, maar niemand kon na afloop een juiste uitslag voorleggen. Vooral bij de speciale fietsen was de ravage groot en meer fietsen eindigden in twee of meer stukken. De chaos werd nog groter toen een groep fietsers van de Milieuroute in Deinze op het parcours terechtkwamen. De iets minder talrijk opgekomen bezoekers kregen spektakel van de bovenste plank aangeboden.

Al meteen na de start van de Valiezenkoers reed Peter Van den Abeele bij de snelheidsduivels bijna de dranghekken in. Presentator Peter Van Asbroek schrok zich een hoedje bij het zien van al dat geweld. Eric De Tier uit Gavere trok zich de heisa niet aan en liet alle deelnemers achter zich. Kevin Dierick was tweede en Peter Van den Abeele derde. Eric De Tier behoorde jaren geleden tot de top-zes in het Belgisch veldlopen en fietst nu voor het plezier.

Bij de tandems waren zowel de teams van De Kroon als dat van KLJ-Ouwegem kansloos door een aflopende ketting. Steven Van Der Looven en Kurt Van Hove, die ook twee jaar geleden al wonnen, klopten Jean-Pierre Dierickx en Hervé Nachtergaele. ,,Twee jaar geleden wonnen wij ondanks een loszittend stuur, nu kenden wij geen problemen'' klonk het.

Herman De Croo met Paul Gevaert en burgemeester De Meulemeester met Jean-Pierre Dierick mochten het ook eens proberen. Beiden kwamen zwaar in de problemen op de schans in de feesttent. Peter Van Asbroek mocht op zijn beurt meerijden in een bakfiets, maar die constructie gaf na 200 meter al de geest.


Verloren onderdelen
Ook de speciale fiets van Frederic Opsomer en Kevin Dierick gaf al voor de start de geest en dus reden zij maar met een tandem. De rolstoel-fiets van Bram Polfliet en Hannes Ruysschaert brak middendoor. Bij die speciale fietsen waren er zestien deelnemers, Jonas Buckens van KLJ Kruishoutem met zijn hoge fiets won al voor de derde keer op rij.

Spektakel bij de mastodonten , waar weer prachtige constructies te zien waren.

Veel van die mastodonten verloren onderweg echter onderdelen. De Wilde Stampers uit Kruishoutem met onder meer Wouter Nobels, Jeroen Vincke en Kristof Nachtergaele, reden van start tot aankomst aan de leiding.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees