Hengelkampioenschap bij Lobosch-vissers in Scheldewindeke

,,Jongeren vervelen zich hier nooit''

SCHELDEWINDEKE -
Vierendertig vissers hebben zich gisteren een comfortabel plekje geloot om deel te nemen aan het kampioenschap van Groot-Oosterzele hengelen. De oevers aan de vijver van de Lobosch-vissers in Scheldewindeke zaten hiermee vol. De laatste dagen voor het kampioenschap moesten er zelfs inschrijvingen geweigerd worden.

Visser en bestuurslid Freddy De Moor leidde alles in goede banen. Het kampioenschap begon al om 8 uur 's ochtends en duurde tot 18.30 uur, met tussenin enkele pauzes en een barbecue. ,,De meesten komen uit Oosterzele zelf, maar er komen er ook uit andere gemeenten. De beste Oosterzelenaar haalt de titel binnen. Dit jaar moest Kenneth De Witte (15) zijn titel verdedigen'', zegt Freddy De Moor.

Aan jongeren is er geen gebrek bij de hengelclub. De Moor: ,,Er zit voldoende vis in onze vijver. Jongeren die komen vissen vervelen zich nooit. Ze hebben regelmatig eens beet en ze doen vol goede moed verder. Een trukje om veel te vangen is er niet echt. Men moet natuurlijk wat geduld en vooral geluk hebben. Raeymaekers, Lateur en De Brouwer zijn wel vissers die regelmatig grote vangsten doen. Kenneth De Witte en Ruben De Coninck zijn alvast de jongste deelnemers aan het kampioenschap.''

Het fabeltje dat vis minder snel bijt bij warm weer, wordt door Freddy De Moor ontkracht. ,,Dat is absoluut niet zo. Vorige zondag was het echt heet weer en er werd hier 260 kilogram vis gevangen. De gevangen vis wordt na weging teruggezet.


Geen dode vis
Het Niemand neemt de buit mee naar huis. In onze vijver zit vooral karper, maar ook bliek en andere vissoorten. We zitten in een gebied met veel bronnen. Er is een constante aanvoer van zuiver en zuurstofrijk water. Het gebeurde nog nooit dat we hier dode vis hadden.''

Het De Volgend jaar wordt het kampioenschap van Oosterzele voor de tiende keer georganiseerd. ,,Door het succes zullen we moeten uitkijken naar een andere formule'', weet Freddy De Moor.

,,We denken er aan om in reeksen te werken.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees