Minder inbraken in juli

BRUGGE -
Volgens Jean-Marie Berkvens, procureur des konings in Brugge, zijn er tijdens de maand juli minder inbraken in woningen en appartementen geweest tegenover de maand juli 2002.

Berkvens geeft geen exacte cijfers over de kustcriminaliteit vrij. De procureur stelt dat ze onvolledig zijn en houdt het daarom bij tendensen. Ook het aantal pogingen om in te breken in woningen en appartementen langs de oostkust daalde. Het aantal diefstallen van voertuigen daalde matig. Daarmee wordt de trend die in 2002 werd ingezet voortgezet. Ook het aantal pogingen daalde. Volgens Berkvens zijn door onder meer de preventiecampagnes het aantal inbraken uit voertuigen en het aantal pogingen daartoe merkelijk gedaald.

Voor het eerst worden in de statistieken ook de gauwdiefstallen opgenomen. In juli 2003 werden er 206 aangegeven. Een flink pak ervan zou voor rekening zijn van Brugge-centrum en dus niet specifiek kustgebonden. Een stijging was er dit jaar te zien bij het aantal gevallen van vandalisme, vechtpartijen en andere uitgaansoverlast. (WGB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees