Bosbranden zetten aan tot brandstichtingen

LO-RENINGE, OUDENBURG -
De politie van de zone Spoorkin startte een onderzoek naar een resem opzettelijke brandstichtingen, die op woensdag en donderdag op tal van wegbermen langs het Lo-Kanaal, tussen de Kellenaarsbruug en de Lobrug in Pollinckhove, woedden.

De branden begonnen woensdagochtend. Ettelijke keren diende de brandweer van Lo-Reninge uit te rukken voor grasbranden langs het kanaal van Lo. De laatste brand woedde op woensdag om 21 uur en het brandstichten ging daags daarop gewoon voort. De politie Spoorkin startte meteen een onderzoek en vond een getuige, die woensdag omstreeks 21 uur jongeren uit Lo-Reninge zag weghollen van de plaats van de brand.

Na onderzoek blijken de jongelui die verdacht worden van het aansteken van de vuurhaarden opgepept te zijn door de televisiebeelden van aangestoken branden in Zuid-Frankrijk.

Ook in de politiezone Kouter boekte de politie succes. Daar werd een bende van zes jongelui opgepakt voor een aantal inbraken en vernielingen in de Roksemkerk, de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Oudenburg en de sporthal Ter Beke. De zes bekenden.

(YNG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees