Halse wijk Sint-Rochus houdt braderie

Witse-studio's open voor publiek

HALLE -
Wie een blik wil werpen achter de schermen van de nieuwe TV1-serie Witse die eind dit jaar op het scherm verschijnt, kan zaterdag 16 augustus en zondag 17 augustus de opnamestudio's in het vroegere Onze-Lieve-Vrouwcollege in de Albertstrraat bezoeken. Het is slechts één van de vele attracties waar de vernieuwde Sint-Rochusbraderie dit jaar mee uitpakt.

De middenstanders van de Sint-Rochuswijk gaan niet langer door het leven als het Sint-Rochus Shoppingcenter. Ze vormden zichzelf om tot een vzw en heten voortaan vzw Sint-Rochus. Meteen kreeg de vzw ook een volledig nieuwe bestuursploeg aan het roer onder het voorzitterschap van Nicky Van Acker. Ook aan het concept van de traditionele braderie op Sint-Rochus werd gesleuteld.

,,We willen af van het imago dat er op Sint-Rochus alleen gegeten en gedronken kan worden. Daarom zijn er meer marktkramers om de lege plaatsen op te vullen en een extra dimensie aan de braderie te geven. Ook schakelen we terug naar twee dagen braderie waar het er in het verleden vaak drie of vier waren. Beter twee goede dagen dan drie of vier halve'', aldus Nicky Van Acker.

Heel wat klassieke ingrediënten werden behouden zoals de hobbybeurs in de sportzaal van het vroeger Onze-Lieve-Vrouwcollege, de kinderrommelmarkt en de brocantemarkt, kunsttentoonstellingen op een aantal locaties in de Sint-Rochusstraat en optredens van een aantal Halse muziekgroepen en dansverenigingen. Onder meer wordt vol spanning uitgekeken naar het debuut van Plas Partoe, een groepje rond enkele carnavalsprinsen.

Speciale attractie van de braderie wordt wellicht het bezoek aan de Witse-studio's zaterdag- en zondagnamiddag. De vroegere school in de Albertstraat is sinds vorig jaar omgevormd tot het politiekantoor van waaruit Witse, hoofdpersonage in de nieuwe TV1-serie opereert.

Witse, vertolkt door acteur Hubert Daemen, houdt het midden tussen Flikken en Baantjer. De eerste afleveringen komen dit najaar op het scherm. Nu al staat vast dat er minstens twee reeksen worden uitgezonden. De meeste opnames gebeurden in Halle en omgeving. Heel wat Hallenaren kropen al in een figurantenrolletje.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees