Vragen bij veiligheid rond plaats voor vliegtuigspotters in Erps-Kwerps en Steenokkerzeel

Spotters veroorzaken ongeval


ERPS-KWERPS

Er gebeurde gisteravond een zwaar ongeval op de Mechelsesteenweg, op de grens van Erps-Kwerps en Steenokkerzeel. De plek is erg in trek bij vliegtuigspotters. Twee wagens werden volledig vernield en als bij wonder viel er amper één slachtoffer. De wagen die het ongeval veroorzaakte, pleegde vluchtmisdrijf. Het voorval doet opnieuw vragen rijzen bij de veiligheid van de spotplaats.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur. Een donkerblauwe wagen reed uit de richting Kortenberg, en remde plots hard om zich tussen de wagens van de andere vliegtuigspotters te parkeren. Parkeren is verboden langs de Mechelsesteenweg, maar weinig spotters houden daar rekening mee. Een rode Peugeot 206 kon de voorligger met moeite ontwijken, maar werd met hoge snelheid gekatapulteerd tegen een geparkeerde Renault Laguna. Daar zat niemand in.

Van beide wagens blijft slechts een wrak over. Van de tientallen vliegtuigspotters aan de kant van de baan raakte bij wonder niemand gekwetst. De bestuurder van de donkerblauwe wagen pleegde vluchtmisdrijf. De bestuurder van de rode Peugeot werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was niet in levensgevaar.

De eigenaar van de vernielde Renault raakte de kalmte kwijt, en wilde de bestuurder van de Peugeot met een ijzeren staaf te lijf. ,,Ik was van de kaart'', vertelt hij. ,,Het zag zwart voor mijn ogen. Het spijt me nu voor de bestuurder. Het was ook zijn fout allicht niet.''


Vaste stek
,,Dit moest wel eens gebeuren'', zucht een buurtbewoner die naar de ravage kwam kijken. ,,Het is hier veel te gevaarlijk.'' Provincieraadslid en bewoner van Kortenberg Chris Taes (CD&V) pleitte al eerder voor een oplossing voor de situatie. In Nederland, in Schiphol, is er wel een aparte plaats voorzien voor spotters. In Zaventem niet. Het provinciebestuur antwoordde op de vraag van Taes dat het samen met luchthavenexploitant BIAC zal uitkijken naar een vaste stek voor de spotters. Tot dusver kwam er geen schot in de zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees