Stripfiguren vormen sluitstuk renovatie Serboswijk

,,Wij wonen bij Asterix en Obelix''

SINT-GILLIS-¶ -
DENDERMONDE

De sociale bouwmaatschappij Volkswelzijn is er in geslaagd de Serboswijk een nieuw elan te geven. Stripfiguren vormen het ludiek sluitstuk van de renovatie die na ruim vijf jaar het leven in de 192 wooneenheden een stuk veiliger en aangenamer heeft gemaakt. Ook de allochtone jongeren laten zich in de Boonwijk nu verleiden door Rozemieke en Annemieke.

Als sluitstuk van de restauratiewerken en herwaardering van de buurt lieten de verantwoordelijken van Volkswelzijn stripfiguren aanbrengen boven de veertien ingangen van de vijf flatgebouwen in de Serboswijk. De levensgrote Sidonia, Rozemieke en Annemieke en de levensechte Rataplan en Jolie Jumper brengen kleur en sfeer in de sociale woonwijk.


Paard
Nog voor de officiële inhuldiging bleken Asterix, Kiekeboe, Kuifje, Lucky Luck en andere Jommekes samen met de allochtone jeugd de perfecte gastheren. ,,Ik woon bij Asterix'', zegt Mohammed (12). ,,En ik bij Obelix'', klinkt Burak minstens even enthousiast. De twee klas- en leeftijdsgenoten verdedigen hun Galliërs. ,,Wij zijn de dappersten...'' Caesar wist het al.

De jongens doorstaan de grote test. Ze kennen Idefix en Panoramix. Even later hebben ze het wel, net als wij trouwens, moeilijk met Abraracourcix. En Assurancetourix brengt hen helemaal van de wijs. ,,Wonen bij Rozemieke of Sidonia is niets voor ons'', klinkt het stoer. ,,Maar Lucky Luck had ook gemogen. Hij heeft een paard.'' De nieuwe Dendermondenaars hebben de test perfect doorstaan. Net als de bijzonder geslaagde renovatie van de Serboswijk. (HAD)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees