Fuiven in bed


Je moet steeds vernieuwen. Dat namen de organisatoren van De Groote Stooringe serieus op. Zij organiseerden zaterdagavond in de oude bottelarij van brouwerij Rodenbach een Sleep Out, een mix van fuif, kunst en uitgaan. De bezoekers konden er zich rustig neervlijen in tweehonderd bedden.

Op het programma van Sleep Out was het woord performance veelvuldig te lezen. Liggend genoten enkele honderden bezoekers van fantasierijke klankdecors van Yves De Mey. Vlaams icoon Luc De Vos interviewde zichzelf. Mode neemt in de uitgaanscultuur een steeds prominenter plaats in. Niemand keek dan ook raar op toen tussen muziek en dans de beloftevolle Vlaamse fashion-designers hun creaties op de catwalk loslieten.

Voor de muziek zorgde onder andere Daan Stuyven ofwel Dead Man Ray. De man genoot duidelijk van de aparte locatie waarin hij vertoefde. Ofwel had hij een stevige portie van de geestverruimende middelen genomen waarover hij ook zong.

Eric Smout was de dj van dienst die ervoor zorgde dat tot in de late uurtjes de bedden onbeslapen bleven. Hij tapte tijdens de trendy after-party van het vaatje met osmotische blubbermuziek. De nacht van de Groote Stooringe kon niet meer stuk.

De organisatoren krijgen een pluim voor de vlekkenloze organisatie en de eigenaars van brouwerij Rodenbach verdienen een speciale vermelding. Het zou allicht eenvoudiger zijn om hun leegstaande industriële pand te laten verkommeren of af te breken. Het in vertrouwen ter beschikking stellen van deze ruimte voor jeugdig geweld valt enkel toe te juichen. (RBC)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees