De Korenbloem neemt serviceflats in gebruik

KORTRIJK -
In aanwezigheid van minister-president Patrick Dewael werden vrijdagavond aan de Pieter de Conincklaan in Kortrijk veertig seniorenappartementen officieel in gebruik genomen. De realisatie van deze service-residentie die zonder één cent overheidssubsidie tot stand kwam, kostte 4,3 miljoen euro (175 miljoen frank).

Het complex met de veertig seniorenappartementen en de zes kortverblijfkamers sluit naadloos aan bij het leef- en zorghuis De Korenbloem waarvan de nieuwbouw al in februari 1997 werd in gebruik genomen.

Het leef- en zorghuis bevat 81 bedden en werd gerealiseerd naast de oude kliniek van Dr. Lauwers. Op de grondvesten van die vroegere, ondertussen gesloopte kliniek werden nu de seniorenappartementen gerealiseerd. Daar vlakbij stroomt de alomgekende Groeningebeek, ongeveer de enige plaats in Kortrijk waar ze nog niet werd ingebuisd.

Behalve de nieuw ingebruikgenomen residentie en het leef- en zorghuis beschikt de vzw sinds 1990 aan de Stasegemsestraat over een gloednieuw dagcentrum. Hier gaat het om een thuisondersteunende dienst voor zorgbehoevende bejaarden die in eigen huis blijven wonen. Ze krijgen er opvang en begeleiding en er worden allerhande activiteiten voorzien.

Directrice Michèle Desmet: ,,De bewoners van onze flats kunnen indien nodig een beroep doen op onze verpleegkundigen. We voorzien nog in de installatie van een fitnesszaal, vergaderruimte, bibliotheek en hobbykamer. De werken daarvoor moeten binnenkort aanvatten''.

Ook de buurtbewoners van De Korenbloem krijgen, indien ze dat wensen, een aantal diensten aangeboden zoals middagmalen, bad met begeleiding, cafetaria en ontspanning.

De serviceflats beschikken over alle mogelijke comfort en zijn volgens directrice Michèle Desmet bedoeld voor valide en semi-valide ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen. Het hoeven niet noodzakelijk echtparen te zijn, ook alleenstaanden kunnen er terecht. Ze brengen er op eigen houtje of met de hulp van de eigen familie en de mantelzorg van uit de Korenbloem, de dag door. De basisprijs van elk appartement is afhankelijk van de oppervlakte en varieert van 30 euro tot 40 euro per dag, maar daarin zitten dan ook alle mogelijke diensten begrepen. Een aantal van de nieuwe flats zijn ondertussen al verhuurd. Voor meer info: 056/26.01.01. (BVC)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees