Hilde Van Reepingen niet ontgoocheld na verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen

,,Ik blijf op onze boerderij!''

LONDERZEEL -
Hilde Van Reepingen (34) is dan wel niet de schoonste boerin van Vlaanderen geworden maar haar doel is bereikt. ,,Ik wilde ons beroep op een positieve manier tonen. Wij zijn geen boerinnen zoals in het scheldwoord. Met dit soort verkiezing kunnen we ook eens onze aantrekkelijke kant tonen.

Hilde runt samen met haar man een middelgroot rundveebedrijf dat vlees en melk produceert. Ze noemt zichzelf en haar beroep boerin/beenhouwerin . Ze staat immers ook achter de toonbank van de eigen natuurslagerij. De landbouw zit Hilde en haar man in het bloed, beiden zijn boerenkinderen, zij uit Peizegem, hij uit Steenhuffel.

Hilde schreef zich in voor de verkiezing van Schoonste boerin van Vlaanderen om verschillende redenen. ,,De winnares moet een soort ambassadrice van de boerinnen worden. Ik wilde dat graag doen omdat er vooroordelen bestaan over ons beroep. Ik wil niet het cliché zijn van een echte boerin, zoals dat als scheldwoord gebruikt wordt. Daarnaast wilde ik ook meedoen om zo'n wedstrijd gewoon eens te hebben meegemaakt''.


Bril
De organisatoren van de verkiezing kondigden aan dat het geen schoonheidswedstrijd zou worden. Volgens Hilde zijn ze daar perfect in geslaagd. ,,Het was geen vleeskeuring. Er kwamen geen badpakken aan te pas. Dan zou ik van mijn man trouwens niet mogen meedoen. We hebben wel gedefileerd in gewone kledij. Er werd vooral rekening gehouden met uitstraling en praten. De winnares draagt trouwens een bril, in welke schoonheidswedstrijd zie je dat?''

Hilde eindigde niet bij de eerste drie maar is daarom niet ontgoocheld. ,,Ik vond het een toffe ervaring. De verkiezing kreeg veel belangstelling en ik heb veel mensen leren kennen. Mijn kindjes van 9 en 11 hebben geweend toen ik niet bij de winnaars bleek, ook anderen vonden het spijtig. Ik vind het niet erg, ik wil helemaal geen TV-presentatrice worden. Een fotoreportage lijkt me wel leuk maar ik blijf zeker op onze boerderij werken''. (KDL)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees