Hennepplantage ontdekt op bovenverdieping woning

TONGEREN -
In een huis aan de Necropolisstraat heeft de recherche van de Tongerse politie vrijdagavond een hennepplantage ontdekt. Op de bovenverdieping van de rijwoning troffen de speurders maar liefst 600 hennepplanten aan.

Na een tip van de politie van kanton Borgloon deed de Tongerse politie een inval in het huis. In drie slaapkamers op de bovenverdieping troffen ze zowat 600 hennepplanten. ,,Volgens het labo zijn de planten bijna oogstrijp, ongeveer een derde van de planten was al geoogst'', vertelt commissaris Eddy Maes.

Toen de speurders het huis binnenkwamen, bedroeg de temperatuur op de bovenverdieping zowat 50 graden. ,,De elektriciteit voor de installatie werd illegaal afgetapt. Naast de hennepplanten troffen we daar ook koolstoffilters en speciale lampen aan, de ramen aan de straatkant waren dichtgeplakt met folie.''

Het huis in de Necropolisstraat werd al jaren gehuurd door een 45-jarige Nederlander. Op de benedenverdieping had hij het woongedeelte ingericht, op de bovenverdieping had hij zijn plantage geïnstalleerd. Bij de inval was de man met de noorderzon verdwenen. Naar verluidt zou er een connectie zijn met de eerder gearresteerde hennepteler in Kortessem. (KB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees