Ilse Bruggen is Miss Limburg 2003


Ilse Bruggen heeft ongetwijfeld enkele slapeloze nachten achter de rug.Zij werd zaterdagnacht immers verkozen tot de nieuwe Miss Limburg, die volgend jaar onze provincie zal moeten gaan verdedigen tijdens de Miss België verkiezing. En laat ons chauvinistisch zijn: we maken kans voor die nationale titel!

Elsje Baerts had weer kosten noch moeite gespaard voor de verkiezingsshow van de Limburgse finaliste voor de Miss België verkiezing 2003. Deze verkiezing is tevens de officiële Miss Limburg verkiezing.

Het siert la Baerts dat ze jaar na jaar steeds opnieuw weet te verrassen met een uitgewerkte choreografie (die ze in handen geeft van Lieve Bullens), zodat de deelneemsters zich kunnen tonen in een ritmische en bijwijlen ingetogen show. De muziekkeuze speelt hierbij telkens een zeer grote rol. Dit jaar was een en ander georiënteerd op de klanken van wat wij gemakkelijkheidshalve ,,moderne indianenmuziek'' noemen.

De 20 kandidates voelden zich duidelijk op hun gemak, wat de show zeker ten goede kwam. Ze werden aan elkaar gepraat door Liesbeth Vannut die vorig jaar, weliswaar met wat meeval, tot in de finale van de Miss België verkiezing doordrong. Vandaag presenteert ze ondermeer op VT4. In de wandelgangen hoorden we wel dat een show aan elkaar praten toch wat anders is dan een programma op tv aankondigen.

De show zelf bestond uit de gekende onderdelen zoals defileren in vrijetijdskledij, avondkledij en badpak. In de smaak viel zeker en vast het optreden van de deelneemsters in fitness-kledij dat werkelijk prachtig was opgezet. Het gaf de kandidaten trouwens ook een gevoel van ,,op je gemak zijn''.


Podiumvastheid
Opvallend dit jaar was de podiumvastheid van het merendeel van de kandidaten. En waar het achter het podium regelmatig een zenuwachtig gedoe was, viel dat juk af eenmaal de meisjes op dat podium stonden... oog in oog met een ernstig kijkende vakjury én met een afgeladen volle Limburghal.

Voor de pauzemuziek dit jaar zorgde Freddy Bierset. Hij kwam niet helemaal tot zijn recht kwam tussen al dat mooie en jonge geweld.

Elsje Baerts pakte dit jaar ook uit met een nieuwigheidje: een miss Limburg Internet 2003. Je moet mee met je tijd.

Maar waar iedereen zat op te wachten was de uitslag natuurlijk. Finaliste Miss België 2003 voor de Provincie Limburg is Ilse Bruggen; eerste en tweede eredame werden respectievelijk An Verjans en Valérie Pennemans. De persprijs ging eveneens naar Valérie. Miss Publiek werd Debbie Morini terwijl Ine Gerits Miss Internet is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees