Overdekte ijspiste in park open tot 4 januari

Schaatsplezier in Kapellen


Het gemeentebestuur trakteert ook dit jaar de inwoners op een maand ijsplezier. Tot en met 4 januari kunnen schaatsliefhebbers terecht op een overdekte piste in het park van het gemeentehuis aan de Christiaen Pallemansstraat.

door Fons SCHRIJVERS

,,Met onze ijspiste willen we de eindejaarsperiode een extra cachet geven'', zegt schepen van Financiën, Luc Janssens (VLD). ,,Na een heleboel cijferwerk hebben we beslist ook dit jaar een ijspiste op te stellen in het gemeentepark. Het project kost de gemeente ongeveer 60.000 euro. De inkomgelden volstaan zeker niet om alle uitgaven te dekken maar meerderheid en oppositie zien er geen graten meer in dat het bestuur hiervoor in een budget voorziet in de begroting. Iedereen beschouwt de ijspiste als een eindejaarsgeschenk en dienstverlening aan de bevolking. Bovendien kunnen heel wat Kapellenaren hun gratis Jacobuscheques gebruiken om te komen schaatsen''.

,,We hebben er even aan gedacht zelf een ijspiste aan te kopen maar we zijn intussen van die plannen afgestapt. De aanbestedingen vallen best mee en ook de technische uitrusting wordt elk jaar beter''.


Bestuur laat zich
van beste kant zien

Het eindejaarsgeschenk wordt door heel wat Kapelse inwoners gewaardeerd. Ook inwoners van buurgemeenten genieten mee. ,,Met de jaarlijkse ijspiste laat het gemeentebestuur zich van zijn beste kant zien,'' zegt Claudia Van Noppen uit Kapellen, die samen met haar twee kinderen wacht op een schaatsbeurt. ,,Tijdens de kerstvakantie is er in de onmiddellijke omgeving geen ijspret mogelijk. Nu hebben de kinderen een aangename en sportieve bezigheid''.

Jozef Verberck uit Stabroek is eveneens van de partij. ,,Ik begrijp niet waarom Stabroek zelf niet kan uitpakken met zo'n initiatief. Beide gemeenten zijn vergelijkbaar maar blijkbaar hebben ze in Stabroek andere prioriteiten''.

De Kapelse ijspiste meet 30 bij 18 meter en is volledig overdekt. Zo kan ook bij regenweer naar hartelust worden geschaatst. Per schaatsbeurt van anderhalf uur kunnen maximaal 175 schaatsers het ijs op. Schaatsen kan elke dag vanaf 10 uur, de laatste schaatsbeurt gaat in om 20.30 uur. Op 25 december en 1 januari is de schaatspiste gesloten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees