Centrummanager laat ijssculptuur opruimen

LEUVEN -
,,De weergoden waren ons niet gunstig gezind'', aldus centrummanager Michel Warlop. Hij moest gisteren noodgedwongen de restanten van de prachtige ijssculpturen laten opruimen.

Ze brachten de binnenstad sinds zaterdag in een heuse wintersfeer. Het weer was echter allesbehalve in de ban van de winter en de ijsbeelden waren dan ook een kort leven beschoren.

Warlop: ,,Het zijn niet zozeer de temperaturen die ons de das omdeden, maar wel de regen en de wind. Het is jammer dat er nu niets meer te zien is, maar de mensen hebben toch genoten van de ijssculpturen. Het was een hele belevenis om de ijskunstenaars aan het werk te zien zaterdagnamiddag. Beginnen met een ijsblok en eindigen met een ijsreplica van bestaande standbeelden is niet niets. De manier waarop was eveneens spectaculair. Je ziet niet altijd mensen een ijsblok te lijf gaan met een kettingzaag en een beitel.''

,,Toch blijft het jammer, want de ijssculpturen waren niet goedkoop. Elk beeld kostte zo'n 1.500

euro. Toch vind ik het project geslaagd, want het publiek toonde veel belangstelling. België blijft nu eenmaal België en kans op regen maakt daar ontegensprekelijk deel van uit'', besluit de centrummanager. Of zoals men wel eens hoort: ,,België is een mooi land, maar het zou overdekt moeten zijn!'' (BMK)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees