Saddam nog steeds in zijn meubelzaak

TIELT/SCHERPENHEUVEL -
Het was hemzelf, wanneer hij eerder in de spiegel keek, al opgevallen. Pierre Henry, de Tieltenaar met zijn geborstelde snor had dezelfde gelaatstrekken als Saddam Hoessein. Het ontging ook zijn dochters Stefanie en Sophie niet. Ze hebben hem nooit verklikt.

Pierre Henry was als dubbelganger bekend geraakt. Tot bij cineast Rob Van Eyck die ooit wel een film wilde maken over de echte ex-tiran. Pierre Henry, geboren in het Luikse, runt al jaren de horecameubelzaak Resto Chair op de Mannenberg in Scherpenheuvel. Zelf woont hij met zijn gezinnetje een drietal jaar langs de Diestsesteenweg in Tielt-Winge.

Als we bij hem aankloppen opent een vriendelijke en sympathieke Saddam de deur. Meteen weet hij waarom we er zijn. Hij moet er gezellig mee lachen. Hij kan er ook niet aan doen dat hij flinke gelijkenis vertoond met de echte Saddam.

,,Ik had liever enige gelijkenis met prins Laurent om door het leven te gaan. Maar je heb nu eenmaal niet te kiezen. Begin dit jaar meenden mijn beide dochters dat ik wel eens in aanmerking kwam voor een dubbelrol voor Mister Bean en ze brachten dat toen ook uit. Rob Van Eyck kwam dat ook te weten en zag wel wat in mij voor een filmrol. Het werd nooit iets want Van Eyck brengt toch geen films uit'', laat Pierre-Saddam zich ontvallen.

Sinds hij als dubbelganger van Saddam wordt herkend heeft hij daar nooit probleem mee gehad. ,,Ik lachte er, samen met diegenen die me er op wezen, eens hartelijk mee en daarmee is alles gezegd. De jongste ontwikkelingen rond de echte Saddam Hoessein laten Pierre niet onberoerd maar vandaag staat de Hagelandse versie weeral, samen met zijn echtgenote in de meubelzaak in Scherpenheuvel. (FG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees