Gemeenten West-Limburg bezorgd om werkgelegenheid

TESSENDERLO -
De gemeentebesturen van Beringen, Ham en Tessenderlo beraadden zich in het gemeentehuis van Tessenderlo over de tewerkstellingsproblematiek in West-Limburg. Ook de problematiek van de lozing van zoute afvalwaters door bedrijven kwam ter sprake.

De gemeentebesturen willen hierover overleggen met de kabinetten van de bevoegde ministers. Er wordt ook gedacht aan het opstarten van een werkgroep onder leiding van minister van Economie Ceyssens. De besturen rekenen er voorts op dat de ombouw en de uitbreiding van de chloorproductie bij Tessenderlo Chemie zonder problemen kan verlopen. Men hoopt op een vergunning voor een lange termijn, bijvoorbeeld twintig jaar.

Samen willen de drie gemeenten op zoek gaan naar nieuwe industrieterreinen nu de ruimte in Ravenshout ongeveer uitgeput is. De besturen hopen op het doortrekken van de expresweg N73 in oostelijke richting, het traject E313-Heppen. Tessenderlo wil ook een verlenging in westelijke richting.

De drie besturen willen tenslotte ook werk maken van werkgelegenheid: Ham telt 470 werkzoekenden, Tessenderlo 813 en Beringen 2.375 of 3.658 in totaal.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees