Van Daele Award voor ,,toneelspeler'' Beke

GENT -
Na Yvonne Delcour, de weduwe van Romain Deconinck, werd burgemeester Frank Beke de tweede laureaat die de Henri Van Daele Award mocht in ontvangst nemen. De Van Daele Award werd in het leven geroepen door volkstheater De Van Daele Compagnie en bekroont een Gentenaar die zich inzet of verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van het Gents volkstoneel.

,,Niet de burgemeester, niet de voormalige schepen van Openbare Werken, noch de SP.A'er of de politicus, maar de jonge toneelspeler en de student Frank Beke, die een universitair eindwerk maakte over het Gentse volkstheater, is hier vanavond onze tweede laureaat'', zei comitévoorzitter Willy Everaert.

,,Kameraad'' Daniel Termont en eerste schepen Sas van Rouveroij belichtten beurtelings enkele voor het publiek minder bekende kanten van Beke. ,,Hij moet wel een slecht toneelspeler geweest zijn want hij is een zeer goede burgemeester'', grapte Termont.

Na ontvangst van de Award, een beeldje van Dokske de Stek, een figuur uit het Van Daele-stuk Den deken van de Muide , repliceerde de laureaat met ontroering en in het Gents: ,,Eigenlijk was mijn thesis niet echt goed gemaakt, structureel zelfs te weinig onderbouwd, maar het was absoluut een boeiende bezigheid om al die echte volkstheatermensen te interviewen. Het is een milieu waar ik mij nog altijd goed thuis voel.''

Na het officiële gedeelte werd voor de genodigden nog een banket geserveerd in buurtcenter De Muide. (ADT)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees