Eppegem zwaarst getroffen

Windhoos zaait vernieling

EPPEGEM -
In de nacht van vrijdag op zaterdag trok een korte maar hevige windhoos een spoor van vernieling door Eppegem. Bomen werden ontworteld of verloren hun kruin. Dakpannen vlogen door de lucht. Bliksem sloeg in. Gelukkig werd niemand gewond en bleef het bij materiële schade.

,,Het spoor van de windhoos is duidelijk te volgen. Ze kwam van Kapelle-op-den-Bos. Op de vaartdijk werden daar al heel wat bomen beschadigd. Ze zette de weg verder over Zemst-Bos, trok over Eppegem-centrum om uit te sterven in de buurt van de Weerdebosjes, aan de Steenvaartdreef, op de grens van Weerde en Elewijt'', vertelt burgemeester Van Roost. Hij werd uit bed gehaald. Hij riep meteen een paar gemeentewerklieden op om waar nodig de grootste nood te leningen en hulp te bieden.

Een oude eik, een natuurmonument aan de Verbeetweg, in Zemst-Bos moest er aan geloven. In de buurt werden fruitbomen met wortelstel en al uit de grond gerukt.

Aan de Eetveldveldstraat, ging een deel van het dak van de woning van weduwe Ackerman in de lucht. De pannen vlogen over de straat door de ruiten bij de overbuur binnen. In de Rekelstraat sloeg de bliksem in op een schoorsteen. Een auto die op straat geparkeerd stond, kreeg de volle laag. De daken van café Galaxie en zaal Rubenshof werd open getrokken.

In de Jagers-te-Voetlaan sneuvelden ook dakpannen en bomen. Gelijkaardige taferelen zag men in de Stijn Streuvelslaan, Brusselsesteenweg, Cardijnstraat, Soltaustraat en Grimbergsesteenweg. De brandweer had handen tekort om alles voorlopig te herstellen.

Aan de Steenvaartdreef tenslotte sneuvelde heel wat bomen en ging het vee van Alfons Pikaerts, dat in de weide stond, op de loop. Zaterdagmorgen werden de dieren allemaal terug gevonden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees