BOERENBOND EN SBB VERHUIZEN


De Boerenbond en SBB verlaten hun gezamenlijk onderdak aan de hoek Roeselaarse ringbaan-Diksmuidsesteenweg en verhuizen naar de Hoogleedsesteenweg. Op het nieuwe adres tussen de Westlaan en Roeselaarse ringbaan komt een nieuwbouw met 14.000\m² gebruiksoppervlakte, verspreid over drie verdiepingen. De dubbele verhuizing is gepland in het voorjaar 2003.

De Boerenbond en SBB streken vijf jaar geleden aan de hoek Roeselaarse ringbaan-Diksmuidsesteenweg neer. In het witte langgerekte gebouw huisvest de Boerenbond zijn algemene dienstverlening voor zijn 15.000 West-Vlaamse leden, waarvan ruim een derde actieve land- en tuinbouwers zijn. Ook het provinciaal KVLV-secretariaat en Ziekenfonds BB hebben er hun vaste stek.

,,Wij groeien steeds meer uit de kleren. Van onze kant is vooral nood aan meer vergaderruimte. Bovendien wordt steeds meer projectmatig gewerkt en die aanpak vergt eveneens meer ruimte'', argumenteert provinciaal Boerenbond-verantwoordelijke Bart Dochy. SBB kampt ook met plaatsgebrek op het huidig adres.

SBB had tot begin dit jaar twee hoofdactiviteiten: sociaal secretariaat en fiscaliteit. Alles wat te maken heeft met het sociaal secretariaat fusioneerde ondertussen met het Verbond van Kristelijke Werkgevers en Kaderleden (VKW) en werd de nieuwe dienstengroep Acerta. Op termijn concentreert Acerta haar bedrijvigheid aan de hoek Roeselaarse ringbaan-Diksmuidsesteenweg. Het huidig adres van SBB en de Boerenbond wordt de provinciale hoofdzetel van Acerta.

,,Met die operatie palmt Acerta op termijn ons huidig onderdak volledig in'', verduidelijkt SBB-kantoordirecteur Filip Roose. ,,Voor de huisvesting van de Boerenbond en SBB waren twee alternatieven: een uitbreiding op het huidig adres of elders een nieuwbouw neerpoten. Het werd het tweede omdat die optie meer garanties op lange termijn biedt.''


Speurtocht
,,Op het nieuwe adres is alvast genoeg ruimte voor de groeikansen van SBB en de Boerenbond. Naast een interne groei werkt SBB steeds meer samen met zelfstandige boekhouders. Ook die evolutie vraagt naar meer ruimte voor SBB. Die verzuchting krijgt op het nieuwe adres een antwoord.'' De Boerenbond en SBB verhuizen naar een terrein van 5.000 vierkante meter langs de Hoogleedsesteenweg, tussen de Roeselaarse ringbaan en de Westlaan. ,,Het was geen lastige speurtocht naar grond. Buiten Roeselare werd niet gezocht. Want het provinciaal secretariaat van de Boerenbond wil bewust een vaste voet aan wal houden in het hart van deze streek met een voorname land- en tuinbouwsector.''

,,Concrete bouwplannen liggen nog niet op tafel. Maar het wordt een sobere functionele nieuwbouw met een grote herkenbaarheid en een goede bereikbaarheid. Er is sprake over de aanleg van een tachtigtal parkeerplaatsen'', besluit Bart Dochy. Op de hoek Roeselaarse ringbaan-Diksmuidsesteenweg zijn op vandaag een zestigtal werknemers van de Boerenbond, SBB en Acerta aan de slag. Ruim de helft verhuist richting Hoogleedsesteenweg.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees