Projectwerkgroep Beveren-Leie vraagt ingrijpende veiligheidsmaatregelen voor fietsers

ACW simuleert ongeval met dodelijke afloop


In de omgeving van de twee basisscholen aan de Koning Albertstraat moet Waregem fietssuggestiestroken, liefst in beide richtingen, laten aanbrengen achter de verkeersafremmende obstructies. En de bi-flash moet men verhuizen van de Grote Heerweg naar dezelfde straat. Dat zijn enkele van de aanbevelingen van de ACW-projectwerkgroep aan het stadsbestuur.

De projectwerkgroep van het ACW Beveren-Leie overhandigt donderdag 9 mei aan het Waregemse stadsbestuur zijn ,,Mobilikwijtdossier''dat de stand van zaken vastlegt over de knelpunten voor het lokale fietsverkeer maar ook suggesties en aanbevelingen opsomt. Woordvoerder Pietro Iacopucci lichtte zondagvoormiddag al een tipje van de sluier op. Met zijn collega's illustreerde hij aan de poort van de gemeentelijke basisschool in de Koning Albertstraat waarover het eigenlijk gaat.

Pietro Iacopucci: ,,Uit bevragingen binnen onze organisatie en bij de bewoners blijkt dat de Koning Albertstraat, vooral de omgeving rond de twee basisscholen, de meeste veiligheidsproblemen geeft. Sinds september vorig jaar liet Waregem er verkeersblokken plaatsen die de rijweg doen versmallen. Na evaluatie vragen wij nog een verdere verbetering aan de scholen: fietssuggestiestroken die achteraan de blokken doorlopen.''


Pooling
Andere initiatieven die de werkgroep wil uitwerken, zijn fietspooling en shopbiking waardoor bewoners en ouders van schoolkinderen minder gebruik zouden maken van hun voertuig.

,,Donderdag 9 mei organiseren wij een try-out van onze fietspooling. Om dan begin volgend schooljaar definitief van start te kunnen gaan. Samen met Unizo willen wij het shopbiken promoten. Je neemt beter je fiets om te shoppen.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees