Zonnebeekse peuter belandt in vijver

Vader en oom redden Thomas van verdrinking


,,Ik ging even een blok hout halen en zag plots onze Thomas, achttien maanden oud, in ons vijvertje drijven. Mijn hart stond stil. Ik haalde hem direct eruit en met de hulp van mijn broer Andy konden we Thomas reanimeren. Hij verblijft nog in het ziekenhuis, maar de dokters verzekerden ons dat Thomas volledig de oude wordt'', vertelt Gregory Florissoone.

Gregory Florissoone, zijn vrouw Dorothée Coevoet en hun Thomas van achttien maanden oud wonen in de Nonnenbossen Oost nr. 48: een kleine chalet met oprit en net naast het huis een vijvertje met een draad van één meter hoog errond.

,,Mijn vrouw was zaterdagmiddag rond halfvier aan het strijken, ikzelf was aan het werk aan de auto. Thomas speelde buiten. Plots schoot de krik vanonder de auto weg en ik wou een blok halen om de krik beter vast te zetten. In de vijver zag ik Thomas drijven. Ik panikeerde, riep mijn vrouw, haalde de kleine uit het water en alarmeerde ook mijn ouders, die net naast ons wonen. Mijn broer Andy, die in Geluveld woont, was toevallig op bezoek. Hij nam de reanimatiepogingen van mij over. Ik haalde de tong van Thomas uit zijn mond en Andy bracht Thomas opnieuw tot leven. Ik weet niet hoelang we op de 100 wachtten. In elk geval was Thomas al opnieuw bij bewustzijn toen de hulpdiensten opdaagden.''

In het Jan Ypermanziekenhuis, campus Sint-Jan, onderging de kleine Thomas verscheidene testen. Zondagmorgen namen de dokters nog bloed.

,,Ze verzekerden ons dat Thomas er geen blijvende letsels aan over houdt. Hij herkent ons. We zijn dolgelukkig'', aldus Gregory. Zijn vrouw, vier maanden zwanger van een tweede kindje, was zaterdag wel in shock maar kwam er ook snel bovenop. Zij overnachtte zaterdag in het ziekenhuis bij kleine Thomas.

,,Ik bestelde al een dompelpomp. Die vijver moet weg. Ook mijn ouders dempen hun twee vijvertjes. Zij hebben vier kleinkinderen. Ik begrijp nog altijd niet hoe Thomas door de draad kon kruipen. Hij moet een gaatje gevonden hebben dat zelfs onze hond niet vond'', aldus Gregory.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees