Politie volgt watersporen om Oostendenaar in Moere te vinden

Geredde chauffeur loopt weg


In de Gistelse deelgemeente Moere dook zaterdagavond om 21.15 uur een personenwagen in de Moerdijkbeek. Roger Knockaert, die in de Moerdijkbeekstraat 30 woont, hoorde een luide knal, liep naar buiten en slaagde er met de zoons van de buren in de chauffeur van de verdrinking te redden. Eens gered liep het slachtoffer weg. Hij kon evenwel worden opgespoord door de sporen die zijn natte kleren achterlieten.

De 22-jarige Oostendenaar reed in de Moerdijkbeekstraat en werd - naar eigen zeggen - verrast door een konijn, waardoor hij in de Moerdijkbeek belandde. ,,Ik zat televisie te kijken en hoorde plots een luide slag'', vertelt Roger Knockaert (62). ,,Heel het huis daverde. Ik ben buiten gaan kijken en zag dat hier een wagen in de gracht zat. Ik ben meteen naar buurman Marcel Stael gerend en vandaar uit werden de hulpdiensten gebeld.''


Geen dank
,,De zoons van Marcel, Jan en Paul, liepen meteen samen met mij naar de plaats van het ongeval. Ze doken in het water. Gelukkig waren ze op tijd. Had het water hier in de beek zo hoog gestaan zoals het de jongste weken stond, dan was die chauffeur verdronken. Maar na wat wriemelen aan de deuren van de wagen konden ze hem net redden. Er stak nog maar een paar centimeter van de wagen meer boven. Had het water iets hoger gestaan, dan was die kerel verdronken'', vertelt Roger. ,,De man kroop langs de oever en zei: 'Ik ben voort'. Hij liep gewoon weg. Geen woordje van dank.''

De interventiepolitie van de Kouter-Noord kon de bestuurder terugvinden door de waterplekken op het wegdek. Zijn lekkende plunje leidde regelrecht naar een onderduikadres.

Het is echter nog steeds niet duidelijk wat het ongeval veroorzaakte. ,,Een paar jaar geleden heeft een aannemer twee vrachtwagens aarde van de berm weggehaald. Was dat niet gebeurd, dan reed deze bestuurder tegen de berm en niet in het water'', stellen Marcel en Roger.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees