Zeven gewonden bij ongeval met politiewagen

BRUSSEL -
Op het kruispunt van de Koningstraat met de Treurenberg deed zich zondagmorgen om 4.10 uur een zwaar ongeval voor. Er vielen zeven gewonden.

Twee agenten reden met hun dienstvoertuig in de Koningstraat richting Koninklijk Plein. Ter hoogte van het kruispunt met de Treurenberg moest die plots remmen voor een wagen die van rechts kwam. De agent kon een aanrijding niet meer vermijden. De aanrijding was zo hevig dat de aangereden VW Passat rond zijn as werd geslingerd, over de kop ging en op zijn flank tot stilstand kwam tegen een werfomheining.

De brandweer moest vijf inzittenden (van één familie) en een hond bevrijden uit het voertuig. Het gezin werd met twee ziekenwagens en het reanimatieteam naar het ziekenhuis gevoerd. Geen van de slachtoffers verkeert in levensgevaar.

Het politievoertuig stond na de klap vernield te midden van het kruispunt. Beide agenten werden lichtgewond. De politie sloot het kruispunt af tot na het takelen. Om 5.30 uur werd het verkeer weer toegelaten. Er wordt onderzocht of het interventievoertuig met blauw zwaailicht en sirene reed. (JHW/BPV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees