Prinselijke eer voor overleden kinderen

KESTER -
De Belgische oudervereniging voor kinderen met een stofwisselingsziekte vierde zaterdag de derde verjaardag van de opening van het Pervivobos op Kesterheide. Het initiatief van BOKS staat onder de bescherming van prins Laurent.

Net als drie jaar geleden was de prins zaterdag aanwezig in Kester. Hij onthulde een gedenkteken voor de overleden kinderen.

Dit jaar plantte BOKS drie eiken voor even veel overleden kinderen op de Kesterheide. Er staan al 41 boompjes. Tijdens de ingetogen samenkomst lazen de ouders getuigenissen en gedichten. Jean Bosco Safari zorgde voor passende muzikale intermezzi.

Prins Laurent reikte BOKS-awards uit aan verdienstelijke medewerkers van de vereniging. Prins Laurent voelt mee met de getroffen families en verwoordde dat in enkele zinnen.

,,De mensen denken dikwijls dat deze plechtigheden voor ons een last zijn. Dat is zeker niet het geval. Bedankt dat ik hier mocht zijn.'' Ook de prins apprecieerde de liedjes van Jean Bosco Safari. Hij vond het optreden zo goed dat hij hem het geschenk van de schonk.

Nadien volgde de onthulling van het gedenkteken. Twaalf eiken balken staan in twee bogen naast elkaar. Drie beeldjes van kinderen die verstoppertje spelen, staan aan de voet van de houten palen. Het kunstwerk is van André De Baere en Albrecht Nees. Het geeft de emoties weer van de ouders die hun kinderen missen. Het gedenkteken straalt hoop en dankbaarheid uit. De steeds hoger wordende balken leggen het verband met het bovenaardse.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees