Tienen wil fuiven onder de spoorweg


Een Kleine Gevaarlijke Actiegroep (KGA) wil in Tienen snel een fuifzaal voor jongeren en maakte met een ludieke actie haar wensen kenbaar. Een fuifzaal Den Boemel kan volgens hen best onder de spoorweg Tienen-Landen aan het Martelarenplein. Met kalk tekenden ze de voorkant van de zaal af op de hoge berm.

Een groepje actievoeders nam in het Tiense station de trein naar Landen. Toen die aan het Martelarenplein passeerde, ontvouwden ze op de ramen een spandoek met daarop KGA - fuifzaal Tienen hier .

Woordvoerder Bart Vanderleyden (Goetsenhoven) van KGA acht de bouw van een fuifzaal onder de spoorweg technisch gezien niet onmogelijk. ,,Het Martelarenplein ligt niet ver van het Tiense stadscentrum, er is veel parkeergelegenheid en vermits niemand in de omgeving woont, blijft hinder achterwege. Maar ik besef ook dat ons voorstel moeilijk uitvoerbaar is. We hebben zonder meer de aandacht gevestigd op een probleem waaraan de politici maar geen oplossing kunnen geven.''

Niet iedereen was opgezet met de actie op de spoorwegberm. Nog maar enige dagen eerder was op de hoge spoorwegberm het struikgewas gekapt en een nieuwe afsluiting geplaatst om te beletten dat kinderen naar de sporen zouden klauteren. Vlakbij bevindt zich immers een speelplein. ,,Deze jongeren gaven niet het goede voorbeeld aan kleine kinderen'', reageerde een bezorgde moeder.


Lege stadskas
Al heel wat andere verenigingen en jeugdorganisaties vroegen tevergeefs een fuifzaal. Zopas kregen ze te horen dat de Tiense stadskas leeg is. Dit jaar begint de bouw dus zeker niet. Waar de zaal komt, is trouwens nog niet geweten. Vanderleyden sluit niet uit dat alle vragende partijen de acties gaan bundelen. ,,Samen staan we sterker.''

Eerder voerde KGA actie in Diest tegen vervuiling door Tessenderlo-chemie. (BE)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees